Twee middelbare scholieren beginnen een nep-affaire om vooroordelen in het Ierland van de jaren 90 te bestrijden in een goedbedoeld maar afgeleid drama

David Freyne’s gretige coming-of-age-film die zich afspeelt in de jaren 90, heeft het soort high-concept dat in de jaren 90 goed groen had kunnen zijn, hoewel voor een volwassen romcom, geen middelbare schoolfilm. Fionn O’Shea speelt Eddie, een middelbare scholier die zich voorbereidt op zijn vertrekdiploma in County Kildare in Ierland; zijn vader, Ian (Barry Ward), is een hoge legerofficier in de nabijgelegen kazerne in het Curragh Camp en verwacht dat Eddie in zijn voetsporen treedt. Ondertussen is Amber (Lola Petticrew) in Eddies jaar een ontevreden tiener die ernaar verlangt te ontsnappen naar wat zij zich voorstelt als het punknirvana van Londen.

Wat Eddie en Amber gemeen hebben, is dat ze in het geheim homo zijn, en mensen beginnen te fluisteren over hun schijnbare gebrek aan interesse in het daten met het andere geslacht. Dus vinden ze het natuurlijk wederzijds handig om elkaars baard te zijn, waardoor de publieke fictie ontstaat dat ze een paar zijn om de homofoben van hun rug te krijgen. Maar dit creëert een vreemd intense relatie tussen hen die niet gemakkelijk wordt afgeschud wanneer echte kandidaten voor romantische partners in zicht komen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ie8UPlwCAqQ

Homoseksueel dating info

Het is een goedbedoelende film die de homoseksuele identiteit probeert uit te beelden zonder deze onnodig te problematiseren; er zijn duidelijke echo’s van het recente Netflix-drama Sex Education – dat in de jaren 90 niet in de buurt van de schermen had kunnen komen. Maar het is allemaal een beetje serieus en afgeleid en soms een beetje lachrymose, ondanks een aantal behoorlijk goede uitvoeringen.

Aan het eind is er een mooie, warme toespraak van Sharon Horgan die Eddie’s moeder speelt. Voor mij had dit wat meer een originele vonk nodig.

Met degenen aan de macht die ons in de steek laten …

… Op dit historische moment vragen we beter. Van de coronavirus pandemie en politiegeweld tot de marginalisering van minderheidsgemeenschappen over de hele wereld, het leiderschap is verbroken. Zonder de nederigheid en inclusiviteit die we zo hard nodig hebben, en gegeven aan narcisme, gokken leiders met volksgezondheid, veiligheid en de toekomst van jongere generaties. Ze geven onbeschaamd prioriteit aan het dienen van zichzelf boven de mensen waarvoor ze zijn gekozen om te dienen. We moeten ervoor zorgen dat ze hun spel verbeteren.

Homo dating sites vergelijken

Daar is de Guardian voor. Als open, onafhankelijke nieuwsorganisatie onderzoeken, ondervragen we en stellen we de onbekwaamheid en onverschilligheid van machthebbers zonder angst bloot. Onze journalistiek is vrij van politieke en commerciële vooroordelen – dit maakt ons anders. We kunnen een stem geven aan de onderdrukten en veronachtzaamden, en solidair zijn met degenen die oproepen voor een eerlijkere toekomst. Met uw hulp kunnen we voor verbetering zorgen.

Miljoenen mensen komen elke dag massaal naar de Guardian voor kwaliteitsnieuws. Wij zijn van mening dat iedereen toegang verdient tot informatie die op feiten is gecontroleerd en tot analyse die gezag en integriteit heeft. Daarom hebben we, in tegenstelling tot vele andere, een keuze gemaakt: om Guardian-rapportage voor iedereen open te houden, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Gay dating sites vergelijken via Leukedatingsite.nl om de beste partner te vinden.

We zijn vastbesloten om journalistiek te leveren die ons allemaal helpt de wereld beter te begrijpen en acties te ondernemen die veranderingen uitdagen, verenigen en inspireren – in tijden van crisis en daarna. Ons werk zou niet mogelijk zijn zonder onze lezers, die ons werk nu ondersteunen vanuit 180 landen over de hele wereld. www.leukedatingsite.nl heeft de meeste dating.

Maar nieuwsorganisaties worden geconfronteerd met een existentiële bedreiging. Nu de advertentie-inkomsten dalen, loopt de Guardian het risico een belangrijke bron van financiering te verliezen. Meer dan ooit vertrouwen we op financiële steun van lezers om de leemte op te vullen. Uw steun houdt ons onafhankelijk, open en betekent dat we onze rapportage van hoge kwaliteit kunnen behouden – onderzoeken, ontwarren en ondervragen.

Elke bijdrage van een lezer, hoe groot of klein ook, is zo waardevol voor onze toekomst. Steun de Guardian vanaf slechts $ 1 – en het duurt maar een minuut. Dank u.